Thursday, July 26, 2012

♥ 7tahun mengukir bintang ♥

assalamualaikum.. :)

pagi nie indah sangat.. cuaca terang.. tak panas, tak sejuk.. macam faham situasi hati yang sedang berdansa..
kicau burung seakan menyanyikan lagu buat hati.. hijau dedaunan dan warna warni bunga-bungaan ibarat penyeri taman hati..
huehuehue... berpuisi pulak.. **mohon jangan termuntah** hehehe
berkerja sambil asyik menyanyi lagu terukir bintang - yuna :)


  Hati ini bukan milik ku lagi
Seribu tahun pun akan ku nanti
Kan kamu
Sayangku jangan kau persoalkan
Siapa dihatiku
Terukir di bintang
Tak mungkin hilang cintaku padamu 

post yg gembire.. pastilah hati sedang gembira.. syukur alhamdulillah.. tarikh hari ni, tercatat satu sejarah.. yes, 7tahun yang lepas.. dari seakan musuh menjadi rakan.. dari rakan menjadi sahabat.. dari sahabat menjadi teman yang berjanji setia.. ewahhhh... ^_^v

awak,
♥ setiap kali selepas solat.. saye meti terbayangkan satu hari nanti, awak imam, saye setia di belakang awak sebagai makmum awak..
♥ awak berdoa, saya aminkan doa awak.. bahagia je rasa bile fikir macam tu :)
dan paling saya tak sangka, awak pun cakap benda yang sama..
♥ bila saya keluar nampak pasangan yang baru nikah.. saya terbayang kite nanti.. macam tu ke?? saye akan sentiase berjalan di belakang awak.. dan awak akan sentiasa protect saye dari depan..

tapi saye tahu, semua khayalan tak seindah reality kan awak.. kite same-same jage diri sampai tiba saat tu nanti :)
macam awak cakap, hampir 7tahun kite kenal.. tak kan lagi setahun lebih kite tak mampu pertahankan :)
and awak pun ade cakap.. bile saat kite makin hampir, ujian kite makin kuat.. awak selalu pesan supaye saye kuat, tabah.. banyak berdoa moge fantasi kite jadi reality :)








alhamdulillah.. dua buku yang awak bagi saye nie, saye dah banyak kali bace and cube fahamkan :)
saye sekarang hanya mampu berdoa moge awaklah imam saye satu hari nanti :)







jauhnye kite bukan satu yang pahit.. tapi satu yang indah.. sebab kite saling jage diri.. jauhnye kite bukan satu perkare yang perlu dikeluhkan.. tapi satu yang perlu disyukurkan... sebab kite terhindar dari fitnah manusia yang tak berhenti berbicare :)

sekali saya rasa sayang, selamanya saya sayang.. dan saya selalu berharap moga sayang ini kekal sampai syurga cinta 




6 comments:

  1. kak elly =) happy always hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hhehe..maseh..amalina jugak.. mge epy always :)

      Delete
  2. Replies
    1. HEHE.. alhamdulillah.. mge sweet n bahagia nie kekal smpai jannahNYA.. :)

      Delete
  3. sweetnyeee ! hee. ain doakan akak ngan si dia kekal sehingga ke jinjang pelamin . amin :) nanti ajak ain tau :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. maseh ain comel.. ^_^
      mesti la ajak <3

      Delete