Sunday, December 16, 2012

muslimah moden?? ada ke??"She COVERED and she looks BEAUTIFUL.."
"Dia pakai je tudung tapi STYLO pulak tu.."
"PERLU ke pakai LABUH-LABUH?"
"Kaki tak ada orang "usha', so tak pakai stokin pun takpe.."
"Dah tutup KULIT ni, mana ada AURAT dah.."
"Nak jadi MUSLIMAH yang BERGAYA..tak boleh ke?"

--->>  Hendak jadi muslimah bergaya??
Bagaimana hendak TERANGKAN??
Al-Quran kan ada..:)

 Firman Allah :
"Wahai Nabi, suruhlah isteri-isterimu dan anak-anak perempuanmu serta perempuan-perempuan yang BERIMAN, supaya MELABUHKAN PAKAIANNYA bagi menutup seluruh tubuhnya (semasa mereka keluar) cara yang demikian lebih sesuai untuk mereka dikenal (sebagai PEREMPUAN BAIK-BAIK) maka dengan itu mereka TIDAK DIGANGGU.
Dan (ingatlah) Allah adalah Maha Pengampun lagi Maha Mengasihani."
(Surah Al-Ahzab : 59)

 "Barangsiapa yang memakai PAKAIAN yang menjolok mata, maka Allah s.w.t akan memberikan pakaian KEHINAAN di akhirat nanti.."
(H.R Ahmad, Abu Daud, An Nasa'i dan Ibn Majah)


"Wahai anak-anak Adam! Sesungguhnya Kami telah menurunkan kepada kamu (bahan-bahan untuk) pakaian menutup aurat kamu, dan pakaian perhiasan; dan pakaian yang berupa taqwa itulah yang sebaik-baiknya. Yang demikian itu adalah dari tanda-tanda (limpah kurnia) Allah (dan rahmatNya kepada hamba-hambaNya) supaya mereka mengenangnya (dan bersyukur).."
(Surah Al-A'raaf : 26)
** Seorang anak gadis yang sayangkan ayahnya pasti akan menutup aurat kerana dia tidak mahu ayahnya diseret sekali ke dalam API NERAKA..

** Begitu juga isteri yang sayangkan suaminya pasti akan menutup auratnya kerana tidak mahu suaminya sekali diseret ke dalam API NERAKA..

so sayang2.. let's cover our aurah.. let's be beautiful.. not beautifool ^_^
No comments:

Post a Comment