Tuesday, August 9, 2011

:: sUAra hATi ::


'' SEKUNTUM BUNGA PLASTIK..JATUH KEDALAM LUMPUR.. LALU DIKUTIP OLEH SEORANG HAMBA YANG BAIK.. BUNGA ITU DI CUCI DARI LUMURAN DEBU,LUMPUR..LALU BUNGA ITU DIHIAS DENGAN SERIBU SATU HIASAN YANG INDAH..SUBHANALLAH..BUNGA ITU KIAN CANTIK BAK MAWAR YANG SEDANG KEMBANG BIARPUN IA HANYA BUNGA PLASTIK YANG TIDAK BERHARGA..NAMUN,BILA BUNGA PALSTIK NIE SUDAH DI GUBAH OLEH SATU TANGAN YANG SANGAT IKHLAS ADA SAJA TANGAN YANG MAHU MERAMPAS..ADA SAJA YANG MAHU MENGAMBIL BIAR BUNGA ITU PERNAH DIHINA SATU KETIKA DULU..PERNAH DI BUANG SATU MASA DULU..HAMBA ALLAH ITU TIDAK MENGALAH..DIPERTAHANKAN SEKUNTUM BUNGA ITU..DIJAGA RAPI WALAU HANYA PLASTIK..SUNGGUH,BUNGA PALSTIK PUN TIDAK MAHU DIBIARKAN LAGI SEPERTI MASA LALU..BUNGA PLASTIK JUGA MAHU DIJAGA RAPI WALAU HANYA HIASAN SEMENTARA..WALAU TIDAK SEMEKAR MAWAR MERAH..TERIMA KASIH HAMBA ALLAH ITU KERANA BERUSAHA MENJAGA SEKUNTUM BUNGA PLASTIK INI ''


ASSALAMUALAIKUM...

Post kali nie agak emotional sikit :)..
sekuntum bunga plastik merujuk pada saya.. Yang pernah hanyut dengan arus tipu daya dunia (jatuh ke dalam lumpur dan debu ).. Seorang hamba ALLAH dtg menghulurkan tangan.. Menunjukkan jalan yg benar buat ku.. Diubah segala yang mazmummah tentang ku.. Dari tutur kata,pakaian, kehidupan dan perbaiki amalan.. Namun, tatkala aku sudah berubah cantik dimata manusia.. Ramai yang datang mendekati.. Hamba ALLAH itu tabah mendidik ku biar ramai yang cuba merampas.. SEHINGGA KE HARINI.. Supaya bunga plastik dapat cantik seperti mawar merah.. Disebalik hasrat ingin menjadikan aku seperti mawar merah.. Nasihat utk menjadi mawar berduri tidak pernah lekang.. Kini aku selesa dengan kehidupan ku yang baru.. Dan tak mahu berpaling kembali.. SIAPA HAMBA ALLAH YANG MENGUBAH HIDUP KU????

ABU BAKAR FAHMI B HJ MIHD ZAKARIA..
ALHAMDULILLAH.. 27 JULY 2011 cukup 6tahun tempoh perkenalan.. TERIMA KASIH ATAS TARBIYAH YANG DIBERIKAN.. SANGGUP MENGUTIP SAYA DARI LEMBAH YANG HINA.. SESUNGGUHNYA AWAK ADALAH SALAH SATU ANUGERAH ALLAH BUAT SAYA.. DAN SESUNGGUHNYA JUGA, SAYA BERUBAH HANYA KERANA ALLAH..

:: MOGA PERKENALAN BERPANJANGAN ::

~ CINTA SAMPAI SYURGA ~

No comments:

Post a Comment