Tuesday, October 4, 2011

:: sTAtemENTs stANDard yANg aKan kuAR Dari MULut lELaki @ PEREMpuAN ZamAN SEkarANg ::

ASSALAMUALAIKUM.... jom bce sume statements kat bawah nie.. utk renungan bersama.. ^_^ standard ape akan laki kate zaman skang ....~ Kalau perempuan cantik pendiam..... lelaki akan kata: wow!ciri2 isteri idaman... Kalau perempuan tak cantik pendiam... Lelaki akan kata: tak reti berkomunikasi agaknyer... Kalau perempuan cantik berbuat jahat... Lelaki akan kata: mesti ada krisis nih...kesiannyer... Kalau perempuan tak cantik berbuat jahat... Lelaki akan kata: dah la tak lawa,perangai plak mcm sial!! Kalau perempuan cantik menolong lelaki yg kesusahan... Lelaki akan kata: wow!heroin sejati... Kalau perempuan tak cantik menolong lelaki yg kesusahan... Lelaki akan kata: hmm...taktik nak ngorat la tu... Kalau perempuan cantik dpt lelaki handsome... Lelaki akan kata: ok la...bagai pinang d belah dua... Kalau perempuan tak cantik dpt lelaki handsome... Lelaki akan kata: kesian...mst dah kena bomoh lelaki tu... Kalau perempuan cantik menuang air ke gelas lelaki... Lelaki akan kata: wah...caringnyer... Kalau perempuan tak cantik menuang air ke gelas ... lelaki Lelaki akan kata: eleh,gedik la tu... Kalau perempuan cantik bersedih hati... Lelaki akan kata: don't worry,i will make u happy forever... Kalau perempuan tak cantik bersedih hati... Lelaki akan kata: ckit2 nangis!!gembeng tol..ngade2 la... Kalau perempuan cantik pandai masak... Lelaki akan kata: dah la lawa,pandai masak plak tu... Kalau perempuan tak cantik pandai masak..... Lelaki akan kata: ntah sedap ke tak tu.... Kalau perempuan cantik main2 misscall.... Lelaki akan kata: syoknye!!rindu la tu... Kalau perempuan tak cantik main2 miskol..... Lelaki akan kata: ko ni takde keje lain ke??!sibuk ni tau tak!!.... Kalau perempuan cantik hantar email hari2.... Lelaki akan kata: sukenyer...!! Kalau perempuan tak cantik hantar2 email.... Lelaki akan kata: asyik2 email dia...boring!..... yg nie perempuan lak......................... Kalau lelaki kacak pendiam..... Perempuan akan cakap: Wow, cool giler.... Kalau lelaki hodoh pendiam.... Perempuan akan cakap: Eh perasan bagus...... Kalau lelaki kacak berbuat jahat.... Perempuan akan kata: Nobody’s perfect.... Kalau lelaki hodoh berbuat jahat.... Perempuan akan cakap: Patutpun, muka pun macam pecah rumah!.... Kalau lelaki kacak menolong perempuan yg diganggu..... Perempuan akan cakap: Wah! Machonya, macam hero filem!.... Kalau lelaki hodoh menolong perempuan yang diganggu..... Perempuan akan kata: Entah2 kawan dia..... Kalau lelaki kacak dapat perempuan cantik..... Perempuan akan kata: Sepadan sangat..... Kalau lelaki hodoh dapat perempuan cantik.... Perempuan akan kata: Mesti kena bomoh perempuan tu!... Kalau lelaki kacak ditinggal kekasih... Perempuan akan kata: Jangan sedih, kan saya ada..... Kalau lelaki hodoh ditinggal kekasih.... Perempuan akan kata: (terdiam, tapi telunjuknya meliuk-liuk dari atas ke bawah, patutlah, tengok saja luarannya).... Kalau lelaki kacak penyayang binatang.... Perempuan akan cakap: Perasaannya halus. Penuh kasih sayang.... Kalau lelaki hodoh penyayang binatang.... Perempuan akan cakap: Sesama keluarga memang harus menyayangi..... Kalau lelaki kacak bawa BMW.... Perempuan akan cakap: Matching. Hebat luar dalam.... Kalau lelaki hodoh bawa BMW.... Perempuan akan cakap: Bang, bosnya mana?.... Kalau lelaki kacak tak mahu bergambar..... Perempuan akan cakap: Pasti takut kalau-kalau gambarnya tersebar.... Kalau lelaki hodoh tak mau bergambar.... Perempuan akan kata: Tak sanggup tengok hasilnya ye?... Kalau lelaki kacak menuang air ke gelas perempuan.... Perempuan akan cakap: Ini barulah lelaki gentlemen.... Kalau lelaki hodoh menuang air ke gelas perempuan... Perempuan akan cakap: Naluri pembantu, memang begitu..... Kalau lelaki kacak bersedih hati.... Perempuan akan cakap: Let me be your shoulder to cry on.... Kalau lelaki hodoh bersedih hati.... Perempuan akan kata: Kuat nangis!! Lelaki ke bukan ni?.... . kepada laki dan perempuan jgn terasa lak yee cume ini kebiasan manusia zaman skang nie minx maaf kalau ade yg terasa .... ( ^ _ ^ ) kawan2..kite nie sume manusia biase.. sume ade kelebihan n kelemahan masing2.. so..jgn lah hnye kerana dye cantik.. kamu snjung n hormat pade dye.. and disebabkan rupa paras yang kurang.. kamu pandang serong pada nye.. ingatlah.. luaran belum teutu dapat menilai hati budi seseorang.. kadang2 orang tu mmg cantik/ kacak.. tapi nauzubillah.. hati dye..penuh titik hitam.. biarlah luar dan dalam same catik.. baru la ramai yang senang.. tak gitu ^_^ RENUNG-RENUNGKAN YE :))

No comments:

Post a Comment